Keto Taartrecept
WLS Keto SuperChocoladeCheesecake
Je bent maar 1 keer per jaar jarig en wie jarig is trakteert. Toch?
Ook als je een Ketodieet doet, heb je weleens behoefte aan een traktatie.
Trakteer jezelf op deze heerlijke taart, helemaal KetoProof.
Ingrediënten voor de bodem:
- 125 gram amandelmeel
- 25 gram cacao
- 45 gram gesmolten roomboter
- 50 gram Erythritol of andere zoetstof naar smaak
Ingrediënten voor de vulling:
- 170 gram 85% pure chocolade
- 15 gram roomboter
- 7 pakjes Mon Chou Roomkaas - een voordeligere roomkaas kan ook, maar dit is de ster van de show en Mon Chou is erg lekker in zoete taarten
- 50 gram Erythritol of andere zoetstof naar smaak
- 50 gram ‘poedersuiker’ zoetstof, Tip: erythritol kun je ook in de blender malen tot poeder.
- 1 theelepel vanillearoma
- 3 flinke eieren
- 25 gram cacao
- 75 ml ongeklopte slagroom
- 2 theelepels roomboter (om de rand mee in te vetten)
Ingrediënten voor de Topping:
- 180 ml ongeslagen slagroom
- 50 gram Erythritol of andere zoetstof naar smaak
- 85 gram 85% pure chocolade (in stukjes gehakt)
Bereidingswijze:
Bodem:
Oven voorverwarmen op 160° (Hetelucht). Bekleed de springvorm met een bakpapiertje.
Mix het amandelmeel, de cacao, zoetstof en als laatste de gesmolten boter. Druk het met de achterkant van een lepel op de bodem van een springvorm van 22-25 cm.
Bak de bodem 10 minuutjes.
Laat afkoelen. Klik daarna de rand even los om die in te smeren met de roomboter.
Vulling:
Voor de vulling laat je eerst in een klein pannetje de chocolade smelten met de boter. Rustig doorroeren en zodra het een mooie egale massa is apart zetten. Klop in een grote kom de roomkaas een beetje luchtig. Voeg de zoetstof en vanillearoma toe. Daarna 1 voor 1 de eieren erdoor mixen. Als laatste de cacao, slagroom en het chocolade-botermengsel tot alles goed gemengd is.
Zet de oven weer aan, maar nu op 150°
Zet een diepe bakplaat of ovenschaal met heet water onderin de oven. Dit zorgt ervoor dat de cheesecake gelijkmatig bakt.
Verspreid de vulling over de bodem met een spatel. Bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar tot het midden nog een beetje wiebelig is. Een kwartier laten staan met de deur open. Uit de oven halen en nog eens 15 minuutjes laten afkoelen, dan in de koelkast zetten voor minstens 3u.
Topping:
In een klein pannetje de slagroom verwarmen tot je bubbeltjes ziet. De vanillearoma, zoetstof en gehakte chocolade toevoegen. 5 minuutjes laten staan. Daarna met een garde goed doorroeren. Het wordt een mooie donkere massa. Dat giet je over je cheesecake, het mag best van de cake afdruipen. Lekker met een paar framboosjes en een toefje ongezoete slagroom.
Dit recept hebben wij zelf uitgeprobeerd.
Een klein puntje vult al enorm. Uit ervaring weten we dat je er met gemak 20-24 puntjes uit snijdt.
Invriezen werkt ook prima!
Bron van het recept:
https://lowcarb-rita.nl/death-by-chocolate-cheescake/
https://alldayidreamaboutfood.com/low-carb-death-by-chocolate-cheesecake/